Dokuma Tekstil Makineleri Ev İçin Uygun mu?

Dokuma veya tekstil işi oldukça zahmetli ve birçok makine gereken bir iştir. Tekstil ve dokuma işini yapmak isteyen bazı yatırımcılar bu işin evde yapılıp yapılmayacağını soruyor. Fakat makinelerin büyük ve gürültülü olması bazı komşuları rahatsız edebilir. Tekstil ve dokuma işi için en az 400 metre kare bir alana ihtiyaç vardır.

Dokuma ve Tekstil Makineleri Nelerdir?

Dokuma ve tekstil de birçok büyük makine ve gereç kullanılır. Özellikle bazı makineler bir eve sığamayacak kadar büyüktür. Genellikle tekstilde kesim makinesi, baskı makinesi ve ütü makinesi kullanılırken dokuma işinde bu makinelere ilaveten çırçır makinesi, kalıp makinesi ve kancalı dokuma makinesi kullanılır. Çoğu girişimci bu makineleri bir eve sığmayacağını bilerek bir dükkan veya bir iş yeri açmayı tercih ediyor.

Dokuma ve Tekstil Makinelerinin Fiyatları Nelerdir?

Dokuma ve tekstil işleri tamamen birbirinden farklı olduğu için makineleri de farklı alanlarda ele alınmalıdır. Öncellikle dokuma makinelerinin fiyatları şöyledir: Haşıl makinesi 13 bin, dokuma makinesi 10 bin ve çırçır makinesi 5 bin Türk lirasıdır. Diğer taraftan tekstil makinelerinin fiyatları şöyledir: Kesim makinesi 7 bin, baskı makinesi 11 bin ve ütü makinesi ise 6500 Türk lirasıdır. Bu fiyatlar markasına ve kalitesine göre değişiklik gösterir. Daha gelişmiş makineler daha yüksek fiyatta iken daha az gelişmiş makineler daha düşük ücretlidir.

CEVAP YAZ

E-posta adresiniz yayımlanamayacak.