Ülkemizde En Çok Kullanılan Dokuma Tekstil Makineleri

Tekstil Türkiye açısından büyük bir önem taşıyor. Ekonomi açısından da oldukça önemli bir yere sahip olan Çin ile yarışıyor. Bu da Türk tekstil sektöründe kullanılan makineleri de etkiliyor. Aynı zamanda Türkiye tekstil makineleri ithalatında da üçüncü sırada yer alıyor. Türkiye’nin ithal ettiği makineler kullandığı iplik türleri ve modelleriyle de alakalı şekilde oluyor. Aynı zamanda Türkiye ihracatta da büyük bir paya sahip oluyor. Makine üreticileri genel olarak İstanbul ve İzmir’de yer alıyor.

En Çok Kullanılan Makineler

Dokuma tezgahları, lif hazırlayan ve iplik üreten makineler, dokuma maddelerini hazırlayan cihazlar, gibi ürünler en çok kullanılan dokuma tekstil makineleri arasında yer alıyor. Tekstil makine ve aksamları sektörü en ok kullanılan makineler lifi üreten, dokuyup kesen makineler, dantel ve file gibi örgü modellerini üreten makineler, keçe imal eden makineler, boyama, yıkama ve kurutma makineleri ve yardımcı tekstil cihazlarıdır.

İhracat ve İthalat Dengesi

Türkiye önemli bir üretici olarak pazarda yer alıyor ve kaliteden ödün vermeden her geçen gün büyüyor. En önemli müşterisi ise bu konuda İngiltere oluyor. Hatta İzmir’de kraliyet ailesi için kumaş üreten bir fabrika bile bulunuyor. Türkiye makineler konusunda ihracatta daha geri iken ithalatta ise daha ileri bir durumda ve sektöründe bu yüzden bazı önlemler alması gerektiğine inanılıyor.

CEVAP YAZ

E-posta adresiniz yayımlanamayacak.